Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1917 Ιούνιος 2
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου και την εξέλιξη των εσωτερικών πολιτικών υποθέσεων στην Ελλάδα.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κερατσίνι
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1917 Ιούνιος 2
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 11
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει ότι οι Κυβερνήσεις της Ιταλίας, Ρωσίας και Αγγλίας τηλεγράφησαν στον Α.Ζαΐμη να μην επιμείνει στην παραίτηση του Κωνσταντίνου και να υιοθετήσει τον όρο απομάκρυνση και όχι παραίτηση από το θρόνο κατά το διάστημα του πολέμου, κατά το οποίο η βασιλική εξουσία ασκείτο από Αντιβασιλιά. Καταγράφει επίσης το περιεχόμενο των συζητήσεων του Ε.Ρέπουλη με τον Zonnart σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα επανέλθει η ένωση των δύο κρατών. Προτείνονται η συνομολόγηση έγγραφης συμφωνίας των δύο κυβερνήσεων, η σύγκλιση εθνοσυνέλευσης μετά τον πόλεμο για τη μεταβολή διατάξεων του Συντάγματος και η διενέργεια εκλογών.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ρέπουλης Εμμανουήλ 1863-1924
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Προσωρινή Κυβέρνηση Θεσσαλονίκης (1916-1917) ,   Ρέπουλης Εμμανουήλ 1863-1924 ,   Ελληνική Κυβέρνηση ,   Αγγλική Κυβέρνηση ,   Ρωσική Κυβέρνηση ,   Ιταλική Κυβέρνηση ,   Jonnart Charles Γάλλος Πολιτικός 1857-1927
Τοπικά Στοιχεία