Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1913 Απρίλιος 18/Μάιος 1
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Γαλλική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα των Πρεσβευτών των Μεγάλων Δυνάμεων προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα της μεσολάβησης των Δυνάμεων για την υπογραφή της ειρήνης.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1913 Απρίλιος 18/Μάιος 1
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Αλβανία
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις δέχονται με ικανοποίηση την απάντηση των συμμάχων για το τελευταίο σημείωμα και για την αποδοχή των βάσεων της ειρήνης, που διατυπώθηκαν σ'αυτό, ότι οι βάσεις αυτές έγιναν δεχτές από την Υψηλή Πύλη και οτι οι Μεγάλες Δυνάμεις καλούν τους εμπόλεμους να παύσουν τις εχθροπραξίες. Συμπληρώνει ότι για το θέμα των επιφυλάξεων στην απάντηση των συμμάχων σχετικά με τα νησιά και την οροθεσία της Αλβανίας, οι Δυνάμεις παρατηρούν ότι τα ζητήματα αυτά είναι αποκλειστικά της δικαιοδοσίας τους, επομένως η παραχώρηση των νήσων από την Τουρκία δεν μπορεί να αναφερθεί με τον τρόπο των συμμάχων στην παράγραφο 2 της απάντησής τους.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Deville, Gabriel- Πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα ,   Elliot, Francis- Sir, Πρεσβευτής της Βρετανίας στην Αθήνα ,   Demidov, Prince di San Donata Elim Pavlovich- Πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα ,   Bosdari, Alessandro- Κόμης, Πρεσβευτής της Ιταλίας στην Αθήνα ,   Quadt, Albert- Κόμης, Πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα ,   Braum
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Μεγάλες Δυνάμεις (προ του 1914) ,   Υψηλή Πύλη ,   Οθωμανική Αυτοκρατορία
Τοπικά Στοιχεία