Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1909 Μάιος 13
Δημοτική Διαχείριση Δημοτικά Ζητήματα-- Μισθοδοσία-Αντιμισθία προσωπικού Δημοτικά Έργα Δάνεια Ενέργεια Φωτισμός, Δημοτικός Δημοτικά ζητήματα-- Χωροταξία- Πολεοδομία- Ρυμοτομία Δημοτικά ζητήματα-- Απαλλοτριώσεις ακίνητης περιουσίας
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν Συνεδριάσεως της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
Αριθμός Πρακτικού 8
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1909 Μάιος 13
Λέξεις – Κλειδιά Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ,   Επιτροπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ,   Δημοτικό Νοσοκομείο Χανίων ,   Υδραγωγείο (Χανιά) ,   Άρτος ,   Δημοτική Αγορά (Χανιά)
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής 61) Παραπέμπεται στην επιτροπή του Νοσοκομείου για μελέτη το σχέδιο κανονισμού του Νοσοκομείου που υπέβαλε ο Δήμαρχος. 62) Αναβάλλεται η απόφαση ως προς την προμήθεια χυτοσιδήρων σωλήνων για την επέκταση του υδραγωγείου. 63) Κατά τη διάρκεια της ετήσιας άδειας που είχε ζητήσει ο μηχανικός του Δήμου Μουντάκης, είχε δοθεί επιμίσθιο, προσωπικώς, στον αντικαταστάτη του Κ. Δρανδάκη. Αυτό το επιμίσθιο δεν θα δίνεται στο μηχανικό Μουντάκη, που επανήλθε στην υπηρεσία. 64) Καταρτίζεται επιτροπή για την εκάστοτε διατίμηση του άρτου ανάλογα με την τιμή των αλεύρων. 65) Συζήτηση για το μηχανικό του Δήμου, με αφορμή το γεγονός ότι ο Κ. Δρανδάκης έκαμε τα σχέδια της Αγοράς (αναλυτικά στο πρακτικό). 66) Χορηγείται πίστωση για τη μετατροπή της αποθήκης κάτω από το Δημαρχείο σε αποχωρητήρια και ουρητήρια. 67) Από το ήδη ψηφισμένο δάνειο των 400.000 δρχ. να διατεθεί μέρος αυτού για την πληρωμή των οφειλών στον εργολάβο του υδραγωγείου, για την προμήθεια 30 λαμπτήρων συστήματος αεριοποιημένου πετρελαίου, για τη ρυμοτομία του κλιβάνου στο Καλέ Καπισί και της οδού Ποττιέ, για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων της τάφρου δίπλα στον προμαχώνα (όπου θα ανεγερθεί η Αγορά) και των καταρριπτομένων καταστημάτων. 68) Γίνεται αποδεκτή η παραίτηση του Αντ. Γ. Παπαδάκη από μέλος του αδελφάτου του Δημοτικού Νοσοκομείου και εκλέγονται μέλη του ο έμπορος Νικ. Στεφανίδης και ο ιατρός Αλεξ. Καλεμικιαράκης.
Δήμαρχος Σειραδάκης, Εμμαν. Β.
Πρόεδρος Συμβουλίου - Επιτροπής Φούμης Γεώργιος Μ.
Γραμματέας Συμβουλίου - Επιτροπής Ξανθουδάκης Δημήτριος Στ.
Μέλη Συμβουλίου - Επιτροπής Ανδρεαδάκης Σταύρος ,   Ιατρουδάκης Μιχαήλ ,   Καλαϊσάκης Γεώργιος ,   Καλούτσης, Βαλέριος ,   Κρούγερ, Μαξ. ,   Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 ,   Μοάτσος Γεώργιος ,   Παπαγιαννάκης Εμμανουήλ ,   Παπαδάκης Ευστάθιος ,   Παπαδάκης Μιχαήλ ,   Παπαδερός Πολύδωρος ,   Δελφίνος, Πέτρος ,   Μαρκαντωνάκης Γεώργιος Α.
Αναφερόμενοι Τεκμηρίων Μουντάκης Αντώνιος ,   Δρανδάκης Κωνσταντίνος
Θέματα Δημοτική Διαχείριση ,   Δημοτικά Ζητήματα-- Μισθοδοσία-Αντιμισθία προσωπικού ,   Δημοτικά Έργα ,   Δάνεια ,   Ενέργεια Φωτισμός, Δημοτικός ,   Δημοτικά ζητήματα-- Χωροταξία- Πολεοδομία- Ρυμοτομία ,   Δημοτικά ζητήματα-- Απαλλοτριώσεις ακίνητης περιουσίας
Σελίδες 12
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Σημειώσεις Παρίσταται και ο Νομάρχης Χανίων.
Τοπικά Στοιχεία