Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1936 Φεβρουάριος 27
Πολιτική Εσωτερική Διεθνείς σχέσεις Κυβέρνηση Πόλεμος Κόμματα Εσωτερικά ζητήματα
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Βασίλη Σκουλά προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης, τις φήμες για δικτατορία, το διορισμό του Ραφαήλ ως πρεσβευτή στην Άγκυρα, την εξωτερική πολιτική και το Βαλκανικό Σύμφωνο και τη διοίκηση του Κόμματος των Φιλελευθέρων.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1936 Φεβρουάριος 27
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 24
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Παρίσι
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στις πολιτικές διεργασίες και συνεννοήσεις πολιτικών προσώπων και κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης και την ανεπιτυχή απόπειρα συνεργασίας του Κόμματος των Φιλελευθέρων με το Λαϊκό Κόμμα. Επίσης, αανφέρεται στις φήμες για επιβολή δικτατορίας και στο πρόσωπο στο οποίο θα ανατεθεί ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ζητάει τη γνώμη του Βενιζέλου για το τι θα πρέπει να πράξει το Κόμμα Φιλελευθέρων τόσο για το σχηματισμό κυβέρνησης όσο και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ειδικότερα, ως προς το ζήτημα του Βαλκανικού Συμφώνου και τη θέση της Ελλάδας σε περίπτωση σύρραξης της Σερβίας με την Ιταλία, σε περίπτωση ενδοβαλκανικής σύρραξης, καθώς και πολέμου Αγγλίας με Ιταλία. Τέλος, αναφέρεται στις αντιδράσεις για το διορισμό του Ρ. Ραφαήλ ως πρεβευτή στην Άγκυρα και σε θέματα διοίκησης του Κόμματος των Φιλελευθέρων.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Κόμμα Φιλελευθέρων ,   Βαλκανικό Σύμφωνο (1934)
ΘΕΜΑΤΑ Πολιτική Εσωτερική ,   Διεθνείς σχέσεις ,   Κυβέρνηση ,   Πόλεμος ,   Κόμματα Εσωτερικά ζητήματα
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Σκουλάς Βασίλειος
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Titulescu Nicolae Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας 1882-1941 ,   Μικρή Συνεννόηση ,   Ραφαήλ Ραφαήλ Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα
Τοπικά Στοιχεία