Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1949 Ιούνιος 27
Εργασία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Χ. Δερμιτζάκη προς τον Σ. Βενιζέλο σχετικά με την πορεία των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας και τη θετική γενικά εικόνα της Ελλάδας και των αντιπροσώπων της σ' αυτή.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Γενεύη
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1949 Ιούνιος 27
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Βουλγαρία ,   Πολωνία ,   Τσεχοσλοβακία ,   Ιταλία
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Εκφράζει, αρχικά, τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Θ. Σοφούλη αλλά και την εμπιστοσύνη του προς τον Βενιζέλο που τον διαδέχεται. Στη συνέχεια, αναφέρεται στην ομαλή για την Ελλάδα εξέλιξη των εργασιών της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας, παρά κάποιες επιθέσεις των αριστερών όπως της Βουλγαρίας, Πολωνίας, Τσεχοσλοβακίας και των εργατικών της Ιταλίας, στην θετική απήχηση της ομιλίας του Φωκά και στη γενικά ικανοποιητική ομιλία του ηγέτη των Εργατικών, Μακρή, με εξαίρεση ένα μέρος αυτής. Τέλος, επισημαίνει ότι η πρόταση της Ελλάδας να υπαχθούν στο ΙΚΑ οι Έλληνες εργάτες της Κύπρου δεν δημιούργησε αντιδράσεις από τους Άγγλους, που περιορίστηκαν να την μελετήσουν, καθώς και ότι ο μόνος έλεγχος που ασκήθηκε στη χώρα αφορούσε στο οκτάωρο των Σιδηροδρομικών.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Εργασιακά ζητήματα ,   Διάσκεψη Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας
ΘΕΜΑΤΑ Εργασία
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Δερμιτζάκης Χ.
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Σοφοκλής Ελευθ. 1894-1964
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Σοφούλης Θεμιστοκλής 1860-1949 ,   Διεθνής Συνδιάσκεψη Εργασίας ,   Φωκάς ,   Μακρής Φ. Γενικός Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος ,   Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) ,   Σιδηρόδρομοι του Ελληνικού Κράτους (Σ.Ε.Κ.)
Τοπικά Στοιχεία