Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1935 Δεκέμβριος 10
Πολιτική Εσωτερική Στρατός Συλλαλητήριο
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Γ. Δ. Φικιώρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το κίνημα του 1935 και την πολιτική χειρονομία του Βενιζέλου.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1935 Δεκέμβριος 10
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 4
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Παρίσι
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αφού του εύχεται για την ονομαστική του εορτή, αναφέρεται στους λόγους αποτυχίας του κινήματος του 1935 και στην κυβέρνηση που προέκυψε, στο δημοφήφισμα και στην παλινόρθωση. Επίσης, εκθειάζει την πολιτική χειρονομία του Βενιζέλου, η οποία συντελεί στην κατάπαυση του διχασμού και αναφέρεται στο βασιλιά και στο συλλαλητήριο που θα γίνει προς υποστήριξή του.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Κίνημα του 1935
ΘΕΜΑΤΑ Πολιτική Εσωτερική ,   Στρατός ,   Συλλαλητήριο
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Φικιώρης Γ.Δ.
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Κονδύλης Γεώργιος ,   Γεώργιος Β Βασιλιάς των Ελλήνων 1890-1947
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023