Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1935 Δεκέμβριος 1
Πολιτική Εσωτερική Κυβέρνηση Πολιτική Εκλογές Δικαιοσύνη Αμνηστία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Παν. Πετρίδη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με την εσωτερική πολιτική κατάσταση και τη στάση του Βενιζέλου.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1935 Δεκέμβριος 1
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 4
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Παρίσι
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Συγχαίρει τον Βενιζέλο για τη στάση του στην επιβληθείσα βασιλική παλινόρθωση και εκφράζει την ευχή ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ να αποκαταστήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες και να εργαστεί για τη εθνική ενότητα. Αναφέρεται στο σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, στη χορήγηση γενικής αμνηστίας και στις εκλογές στις αρχές του 1936. Τέλος, τον ευχαριστεί για το ενδιαφέρον του για την υγεία του πλωτάρχη Κουτσομητόπουλου.
ΘΕΜΑΤΑ Πολιτική Εσωτερική ,   Κυβέρνηση ,   Πολιτική Εκλογές ,   Δικαιοσύνη Αμνηστία
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πετρίδης Παναγιώτης
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Δεμερτζής Κωνσταντίνος 1876-1936 ,   Τσαλδάρης Παναγής 1868-1936 ,   Κονδύλης Γεώργιος
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023