Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1935 Νοέμβριος 30
Δικαιοσύνη Αμνηστία Ευεργετισμός Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του [Ι. Αλεξανδρή] προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με τα έξοδα επιστροφής των αξιωματικών και των συγγενών τους στην Ελλάδα και την οικονομική συνδρομή του Βενιζέλου και το ζήτημα χορήγησης αμνηστίας.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Νεάπολη (Ιταλία)
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1935 Νοέμβριος 30
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 3
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Παρίσι
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Κατάνη ,   Μεσσήνη ,   Πειραιάς ,   Brindisi
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στην υγεία και τα έξοδα ασθένειας του Κουτσομητόπουλου, επίσης στα έξοδα επιστροφής των αξιωματικών στην Ελλάδα με αναλυτικές πληροφορίες για τα πλοία, τα δρομολόγια, τις ημερομηνίες και το κόστος. Δηλώνει ότι οι πληροφορίες για την αμνηστία είναι ακόμα συγκεχυμένες.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Κίνημα του 1935
ΘΕΜΑΤΑ Δικαιοσύνη Αμνηστία ,   Ευεργετισμός ,   Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023