Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους Π.Χ: Βενιζέλος Χαλέπα κορνίζα.

-
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Ονομασία αντικειμένου Δίσκος γραμμοφώνου με τον λόγο του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Mansion House του Λονδίνου το 1917, σε κορνίζα εποχής
Περιληπτική Περιγραφή Δίσκος γραμμοφώνου της εταιρείας "The Gramophone CO., LTD. - His Master's Voice", 78 στροφών, όπου έχει καταγραφεί ο λόγος που εκφώνησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Mansion House, το Δημαρχείο του Λονδίνου, στις 16 Νοεμβρίου 1917. Στην πρόσθια όψη του φέρει εγχάρακτη την υπογραφή του Βενιζέλου. Η κορνίζα είναι ξυλόγλυπτη, με ανάγλυφα μικρά φύλλα, τα οποία φέρουν [επίχρυση] επίστρωση.
Προηγούμενοι ιδιοκτήτες Ιδιωτική Συλλογή
Ποσότητα 1
Διαστάσεις (cm) 30,5 (δίσκος), 46x46x4 (κορνίζα)
Κατηγορία Χρηστικά: Αντικείμενο
Κατάσταση Αντικειμένου Σε καλή κατάσταση ο δίσκος και η κορνίζα.
Χώρος Έκθεσης Ισόγειο, δωμάτιο 3: Γραφείο Ελευθερίου Βενιζέλου
Βιβλιογραφία Πλάτανος Β., "Σπάνιο απόκτημα: Βρέθηκε δίσκος με τη φωνή του Ελευθερίου Βενιζέλου από λόγο του 1917", εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", χ.χ. Στεφάνου Στέφανος (επιμ.), "Τα κείμενα του Ελευθερίου Βενιζέλου", τ. Β΄: "1915-1920", Λέσχη Φιλελευθέρων-Μνήμη Ελευθερίου Βενιζέλου, Αθήνα 1982.
Σημειώσεις Πρόκειται για ευχαριστήριο λόγο του Βενιζέλου σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο και για τη συμβολή της στη νίκη των Δυνάμεων της Αντάντ.
Χρόνος Έκθεσης 2002
Τοπικά Στοιχεία