Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1946 Νοέμβριος 14
Πολιτική Εσωτερική Κόμματα Πολιτική Εκλογές
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή προς τον Σ. Βενιζέλο σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τα μεγαλύτερα κόμματα και τις θέσεις τους καθώς και με την ανάγκη ένωσης υπό τον Βενιζέλο όλων των κεντρώων κομμάτων.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Θεσσαλονίκη
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1946 Νοέμβριος 14
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 7
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στις δύο μεγάλες κομματικές παρατάξεις που έχουν δημιουργηθεί, το ΕΑΜ και το Λαϊκό Κόμμα, καθώς και στα υπόλοιπα κόμματα των Φιλελευθέρων, των Βενιζελικών Φιλελευθέρων και της ΕΠΕ. Προτείνει δε την ένωση των κεντρώων κομμάτων υπό τον Σ. Βενιζέλο προκειμένου να απομονωθούν τα ακραία, ΕΑΜ και Λαϊκό, και να προσελκυστούν ψηφοφόροι τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) ,   Λαϊκό Κόμμα ,   Κόμμα Φιλελευθέρων ,   Κόμμα Βενιζελικών Φιλελευθέρων ,   Εθνική Πολιτική Ένωση (ΕΠΕ) ,   Ένωση κεντρώων κομμάτων ,   Ζητήματα εσωτερικής πολιτικής ,   Εσωκομματικά ζητήματα
ΘΕΜΑΤΑ Πολιτική Εσωτερική ,   Κόμματα ,   Πολιτική Εκλογές
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Σοφοκλής Αρχηγός Κόμματος Βενιζελικών Φιλελευθέρων
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) ,   Λαϊκό Κόμμα Ελλάδας ,   Κόμμα Φιλελευθέρων της Ελλάδας ,   Κόμμα Βενιζελικών Φιλελευθέρων ,   Εθνική Πολιτική Ένωση (ΕΠΕ)
Τοπικά Στοιχεία