Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1935 Δεκέμβριος 27
Χορηγία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον κ. Μπακλατζή σχετικά με τη δημοσίευση μυθιστορήματος σε αθηναϊκή εφημερίδα με θέμα το κίνημα του 1935.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Παρίσι
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1935 Δεκέμβριος 27
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 3
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει ότι το μυθιστόρημα είναι ανυπόστατο και του προκάλεσε δυσφορία, γιατί αφήνει να εννοηθεί ότι ο Σαράφης και Γονατάς συμμετείχαν για χρηματικούς λόγους. Αντικρούει τον ισχυρισμό λέγοντας ότι ο ίδιος προσέφερε χρήματα στο κίνημα αλλά δεν τα δέχτηκαν.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Κίνημα του 1935
ΘΕΜΑΤΑ Χορηγία
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023