Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1946 Αύγουστος 16
Οικονομικές σχέσεις Διεθνείς Οικονομική ενίσχυση Οικονομία Δάνειο Ανασυγκρότηση-- Ελλάδα
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Διαμαντόπουλου προς την Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Παρίσι και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με το οποίο ανακοινώνει τηλεγράφημα των Σ. Βενιζέλου και Αιλιανού προς τον Κ. Τσαλδάρη σχετικά με την ολοκλήρωση των επαφών της Οικονομικής Αποστολής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα αποτελέσματά τους.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Washington, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1946 Αύγουστος 16
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα ,   Παρίσι
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στο πέρας των συνεννοήσεων της Οικονομικής Αποστολής στις Ηνωμένες Πολιτείες διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω δανειακή ενίσχυση της χώρας αποτελεί η διάθεση των 25 εκατομμυρίων που είχαν δοθεί τον προηγούμενο Ιανουάριο. Επίσης, αναφέρεται στο ζωηρό ενδιαφέρον που επέδειξαν οι αμερικανοί παράγοντες για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα ,   Ανασυγκρότηση
ΘΕΜΑΤΑ Οικονομικές σχέσεις Διεθνείς ,   Οικονομική ενίσχυση ,   Οικονομία Δάνειο ,   Ανασυγκρότηση-- Ελλάδα
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Διαμαντόπουλος, Κ.- Πρεσβευτής
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ,   Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης των Παρισίων (1946)
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ελληνική Οικονομική Αποστολή στην Ουάσιγκτον (1946)
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023