Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1946 Αύγουστος 8
Ναυτιλία Οικονομική ενίσχυση Οικονομικές σχέσεις Διεθνείς
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Διαμαντόπουλου προς την Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Παρίσι και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με το οποίο ανακοινώνει τηλεγράφημα των Σ. Βενιζέλου και Μ. Αιλιανού σχετικά με το ζήτημα της αγοράς εμπορικών πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1946 Αύγουστος 8
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται σε προηγούμενο τηλεγράφημα και ανακοινώνει τηλεγράφημα των Βενιζέλου και Αιλιανού σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες εφοπλιστές ενδιαφέρονται για αγορά 100 πλοίων τύπου Liberty και Victory καθώς και ότι θα καταβάλουν τοις μετρητοίς το 25% της αξίας τους. Επίσης, ζητείται η εγγύηση της ελληνικής κυβέρνησης για το υπόλοιπο 75%.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Αγορά εμπορικών πλοίων τύπου Liberty ,   Έλληνες εφοπλιστές ,   Ελληνική Οικονομική Αποστολή στην Ουάσιγκτον (1946)
ΘΕΜΑΤΑ Ναυτιλία ,   Οικονομική ενίσχυση ,   Οικονομικές σχέσεις Διεθνείς
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Διαμαντόπουλος, Κ.- Πρεσβευτής
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης των Παρισίων (1946) ,   Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Σοφοκλής Επικεφαλής της Ελληνικής Οικονομικής Αποστολής στην Ουάσιγκτον ,   Αιλιανός Μιχαήλ Χρ. Υφυπουργός Συντονισμού της Ελλάδας ,   Έλληνες εφοπλιστές
Τοπικά Στοιχεία