Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1934
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Ονομασία αντικειμένου Τοπιογραφία με άποψη του λιμανιού της Σούδας Χανίων, έργο του Δημήτρη Κοκότση (1934), σε κορνίζα εποχής
Περιληπτική Περιγραφή Τοπιογραφία με άποψη του κόλπου της Σούδας Χανίων, έργο του Δημήτρη Κοκότση το 1934, σε ξυλόγλυπτη κορνίζα εποχής.
Προηγούμενοι ιδιοκτήτες Νικήτας Κ. Βενιζέλος ,   Οικογένεια Βενιζέλου
Χρονολογία Κατασκευής 1934
Ποσότητα 1
Διαστάσεις (cm) 60x104 (έργο), 82x126x11 (κορνίζα)
Κατηγορία Έργο Τέχνης: Ζωγραφική
Κατάσταση Αντικειμένου Μικρή η φθορά του έργου, ενώ αρκετά καλή η κατάσταση της κορνίζας.
Χώρος Έκθεσης Ισόγειο, δωμάτιο 2: Σαλόνι
Βιβλιογραφία 1) Αλεβίζου Ντενίζ-Χλόη, "Η Κρήτη των Καλλιτεχνών: 19ος-20ός αιώνας Αγιογραφία-Ζωγραφική-Γλυπτική", εκδ. Δοκιμάκης, Ηράκλειο 2010. 2) Μητσοτάκη Ζωή, Το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων", Εθνικό ΄'Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", Χανιά 2011 (Γ΄εκδ.).
Σημειώσεις Ο Δημήτρης Κοκότσης γεννήθηκε στην Κίσαμο Χανίων, υπήρξε μαθητής του Ιωάννη Σταυράκη και έπειτα φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών. Υπήρξε σημαντικός ζωγράφος με συμμετοχή σε πολλές εκθέσεις και διαγωνισμούς στην Αθήνα, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, στην Μπιενάλε της Βενετίας και στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης. Ο Κοκότσης είχε στενή φιλική σχέση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος είχε αγοράσει κάποια έργα του και μάλιστα υπό την αιγίδα του πραγματοποιήθηκε έκθεση έργων του στο Παρίσι το 1927, αλλά και μικρή ατομική έκθεση στην οικία του στη Χαλέπα Χανίων το 1934.
Χρόνος Έκθεσης 2002
Τοπικά Στοιχεία