Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
χ.χ.
Πολιτική Εκλογές Εκλογές Αποτελέσματα Οικονομία Δημόσια
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Δ. Φιλάρετου σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας και την επίδρασή της στα αποτελέσματα των εκλογών του 1951 καθώς και με τη στελέχωση του Υπουργείου Συντονισμού, το έργο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και την ανάγκη νομικής θέσπισης Εθνικού Συμβουλίου.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ χ.χ.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στην ανάγκη κοινωνικής αναθάρρησης μέσω της οικονομικής εξυγίανσης της χώρας θεωρώντας την ως την επιταγή των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Σχολιάζει την επικράτηση του Ελληνικού Συναγερμού έναντι των υπολοίπων συντηρητικών κομμάτων και χαρακτηρίζει θαύμα το γεγονός ότι το Κόμμα των Φιλελευθέρων δεν υπέστη συνθλιβή. Επίσης, αναφέρεται στη συγκρότηση και το έργο του Υπουργείου Συντονισμού, διατυπώνοντας την ελπίδα της ανάληψής του από τον Σ. Βενιζέλο, του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και των Γενικών Διευθύνσεων. Τέλος προτείνει τη νομική θέσπιση Εθνικού Συμβουλίου για την οικονομία.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Εκλογές ,   Οικονομικά ζητήματα ,   Εκλογικός αγώνας
ΘΕΜΑΤΑ Πολιτική Εκλογές ,   Εκλογές Αποτελέσματα ,   Οικονομία Δημόσια
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Φιλάρετος Δημήτριος Ν.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ελληνικός Συναγερμός ,   Συντηρητικά Κόμματα της Ελλάδας ,   Κόμμα Φιλελευθέρων της Ελλάδας ,   Υπουργείο Συντονισμού της Ελλάδας ,   Βενιζέλος Σοφοκλής Ελευθ. 1894-1964 ,   Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας Γνωμοδοτικό Συμβούλιο ,   Εθνικό Συμβούλιο για την οικονομία
Τοπικά Στοιχεία