Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1923 Φεβρουάριος 4
Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά την πληρωμή αποζημιώσεων στην Τουρκία εκ μέρους της Ελλάδας.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Λωζάννη
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1923 Φεβρουάριος 4
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Έβρος (ποταμός) ,   Τσατάλτζα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει ότι οι Τούρκοι θα επιμείνουν στην πληρωμή αποζημιώσεων εκ μέρους της Ελλάδας και οι σύμμαχοι, προκειμένου να πετύχουν ειρήνη, θα συμφωνήσουν. Επισημαίνει ότι είναι αδύνατο η Ελλάδα και να λύσει το ζήτημα της εγκατάστασης των προσφύγων και να πληρώσει αποζημιώσεις, ωστόσο δηλώνει ότι η οριστική απόφαση είναι της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα υπολογίσει τις στρατιωτικες κινήσεις, θα αντισταθμίσει τα πολιτικά και διπλωματικά μειονεκτήματα και τα πλειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Συνδιάσκεψη ειρήνης της Λωζάννης (1922-1923) ,   Πολεμικές αποζημιώσεις ,   Προσφυγικό ζήτημα ,   Εγκατάσταση προσφύγων
ΘΕΜΑΤΑ Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023