Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους Π.Χ: Βενιζέλος Χαλέπα κορνίζα.

-
<1951>
Ατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ) Κυβέρνηση-- Σύνθεση Κομμουνισμός Οικονομία Κρίση
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του βασιλιά Παύλου προς τους Αλ. Παπάγο, Σ. Βενιζέλο και Ν. Πλαστήρα σχετικά με την ανάγκη κυβερνητικής συνεργασίας τους μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του 1951.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1951>
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 3
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Ελλάδα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου 1951 και στην αναγκαιότητα σύμπραξης των τριών πολιτικών αρχηγών για την αξιοποίηση της αμερικανικής βοήθειας προς αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας καθώς και του κομμουνιστικού κινδύνου ώστε να καταστεί η Ελλάδα ισότιμο μέλος των κρατών του Ατλαντικού Συμφώνου.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Ατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ) ,   Κομμουνιστικός κίνδυνος ,   Σχηματισμός κυβέρνησης
ΘΕΜΑΤΑ Ατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ) ,   Κυβέρνηση-- Σύνθεση ,   Κομμουνισμός ,   Οικονομία Κρίση
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Παύλος Βασιλιάς των Ελλήνων 1901-1964
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πλαστήρας Νικόλαος Αρχηγός της Εθνικής Πολιτικής Ένωσης Κέντρου (ΕΠΕΚ) ,   Βενιζέλος, Σοφοκλής Ελευθ.- Αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων ,   Παπάγος Αλέξανδρος Στρατάρχης - Αρχηγός του Ελληνικού Συναγερμού 1883 - 1955
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Παπάγος Αλέξανδρος Στρατάρχης - Αρχηγός του Ελληνικού Συναγερμού 1883 - 1955 ,   Βενιζέλος, Σοφοκλής Ελευθ.- Αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων ,   Πλαστήρας Νικόλαος Αρχηγός της Εθνικής Πολιτικής Ένωσης Κέντρου (ΕΠΕΚ)
Τοπικά Στοιχεία