Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1944 Αύγουστος 15
Οργανώσεις Αντάρτικες Διαμαρτυρία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αγγλική
ΤΙΤΛΟΣ Υπόμνημα της Βρετανικής Πρεσβείας της Ελλάδας σχετικά με τη διαμαρτυρία της Εθνικής Οργάνωσης Κρητικής στην Αθήνα για τη μη πρόσκλησή της στην προσπάθεια επίλυσης της εθνικής κρίσης.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αγγλική Πρεσβεία (Κάιρο)
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1944 Αύγουστος 15
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Υπόμνημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Κρήτη ,   Κάιρο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται σε μήνυμα που παραλήφθηκε και απευθυνόταν στον Γ. Παπανδρέου και στον Βενιζέλο από την Εθνική Οργάνωση Κρήτης σύμφωνα με το οποίο παρουσιάζεται ως η επόμενη μεγαλύτερη δύναμη μετά τον ΕΔΕΣ και το ΕΑΜ και με το οποίο διαμαρτύρεται για την μη πρόσκλησή της στην προσπάθεια επίλυσης της εθνικής κρίσης. Επίσης, αναφέρεται ότι η οργάνωση εξουσιοδοτεί τον Βενιζέλο ως εκπρόσωπό της στο Κάιρο.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Εθνική Οργάνωση Κρήτης (ΕΟΚ) ,   Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) ,   Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος - ΕΔΕΣ
ΘΕΜΑΤΑ Οργανώσεις Αντάρτικες ,   Διαμαρτυρία
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πρεσβεία της Βρετανίας στην Ελλάδα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Παπανδρέου Γεώργιος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής ,   Βενιζέλος Σοφοκλής Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Μέσης Ανατολής ,   Εθνική Οργάνωση Κρήτης (ΕΟΚ) ,   Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος (ΕΔΕΣ) ,   Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ)
Τοπικά Στοιχεία