Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1944 Αύγουστος 9
Κυβέρνηση Μέση Ανατολή Κυβέρνηση-- Συμμετοχή Κόμματα
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα των Σ. Βενιζέλου, Κ. Ρέντη, Αλ. Μυλωνά και Γ. Σακκαλή προς τον Αλ. Σβώλο κ.α. σχετικά με την πλήρωση των κυβερνητικών θέσεων από αντιπροσώπους της ΠΕΕΑ.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1944 Αύγουστος 9
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Σχέδιο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται ότι η αγγλική κυβέρνηση δεν αποδέχεται την αλλαγή του πρωθυπουργού και ότι τα Κόμματα των Φιλελευθέρων, το Προοδευτικό και το Αγροτικό Δημοκρατικό κάνουν τελευταία έκκληση για να αποσταλούν αντιπρόσωποι της ΠΕΕΑ προκειμένου να καταλάβουν τις προβλεπόμενες κυβερνητικές θέσεις. Επισημαίνεται ότι στην αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες των παραληπτών θα είναι τεράστιες.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Ελεύθερη Ελληνική Κυβέρνηση Καΐρου ,   ΠΕΕΑ ,   Πολιτικά κόμματα ,   Παραίτηση ,   Εθνική ενότητα
ΘΕΜΑΤΑ Κυβέρνηση Μέση Ανατολή ,   Κυβέρνηση-- Συμμετοχή ,   Κόμματα
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Σοφοκλής Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Μέσης Ανατολής ,   Ρέντης Κωνσταντίνος 1884 - 1958 ,   Μυλωνάς Αλέξανδρος Αρχηγός του Αγροτικού Δημοκρατικού Κόμματος ,   Σακκαλής Γεώργιος Κόμμα Προοδευτικό
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Σβώλος Αλέξανδρος Πρόεδρος της ΠΕΕΑ 1892 - 1956
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βρετανική Κυβέρνηση ,   Παπανδρέου Γεώργιος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής ,   Κόμμα Φιλελευθέρων της Ελλάδας ,   Προοδευτικό Κόμμα της Ελλάδας ,   Αγροτικό και Δημοκρατικό Κόμμα της Ελλάδας ,   Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ)
Τοπικά Στοιχεία