Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1944 Αύγουστος 24
Κόμματα Κατοχή Συλλήψεις Γερμανική κατοχή Βιαιότητες-- Ωμότητες - Εκτελέσεις
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αγγλική
ΤΙΤΛΟΣ Υπόμνημα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σχετικά με μηνύματα που είχαν ληφθεί από την αντιστασιακή οργάνωση "Κόδρος".
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κάιρο
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1944 Αύγουστος 24
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Υπόμνημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Ελλάδα ,   Γερμανία
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται σε μηνύματα που ελήφθησαν από τον "Κόδρο". Το πρώτο της 22ας Αυγούστου απευθύνεται στον πρωθυπουργό, στον Βενιζέλο και στον Ρέντη και αφορά στην απόφαση των πολιτικών κομμάτων να στείλουν στο Κάιρο εκπροσώπους τους για να ενημερώσουν σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Το δεύτερο, επίσης της 22ας Αυγούστου, απευθύνεται στον πρωθυπουργό και στον Σακαλή και αφορά στον ενθουσιασμό για την επίτευξη της εθνικής ενότητας, ενώ ζητείται να καταγγελθούν στον κόσμο οι συλλήψεις, οι μεταφορές συλληφθέντων στη Γερμανία και οι εκτελέσεις που γίνονταν στην Ελλάδα από τις γερμανικές δυνάμεις.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Αντιστασιακή οργάνωση "Κόδρος" ,   Γερμανική Κατοχή της Ελλάδας ,   Εθνική ενότητα ,   Συλλήψεις (1944) ,   Εκτελέσεις (1944)
ΘΕΜΑΤΑ Κόμματα ,   Κατοχή ,   Συλλήψεις Γερμανική κατοχή ,   Βιαιότητες-- Ωμότητες - Εκτελέσεις
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πρεσβεία της Βρετανίας στην Ελλάδα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Αντιστασιακή οργάνωση Κόδρος ,   Παπανδρέου Γεώργιος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής ,   Βενιζέλος Σοφοκλής Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Μέσης Ανατολής ,   Ρέντης Κωνσταντίνος Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακείου ,   Ελληνικά πολιτικά κόμματα ,   Σακαλής ,   Γερμανικές δυνάμεις κατοχής
Τοπικά Στοιχεία