Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1944 Σεπτέμβριος 18
Εκεχειρία Πόλεμος-- Εμφύλιος Κόμματα Εσωτερικά ζητήματα Κυβέρνηση Ζητήματα Απελευθέρωση
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα των Σ. Βενιζέλου, Κ. Ρέντη και Γ. Βαρβούτη προς τον Θ. Σοφούλη σχετικά με τους λόγους της παραίτησής τους από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τις ενέργειες του πρωθυπουργού.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1944 Σεπτέμβριος 18
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρονται στους λόγους της παραίτησής τους από την κυβέρνηση και στην παθητική ανοχή της κατάστασης από τους άλλους υπουργούς. Επίσης, καταφέρονται εναντίον της πολιτείας του Παπανδρέου που ενέχει σοβαρότατους κινδύνους καθώς και στις προσπάθειές του συκοφάντησης και διάσπασης των Φιλελευθέρων. Τέλος, αναφέρονται στην προσπάθειά τους για την αποφυγή του εμφυλίου σπαραγμού ζητώντας από τον Λ. Λαμπριανίδη την έγκαιρη αποστολή συμμαχικού στρατού στις απελευθερωμένες περιοχές και την εφαρμογή γενικής εκεχειρίας όλων.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 1944 ,   Κόμμα Φιλελευθέρων ,   Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος ,   Απελευθέρωση Ελλάδας (1944) ,   Συμμαχικός στρατός στην Ελλάδα (1944)
ΘΕΜΑΤΑ Εκεχειρία ,   Πόλεμος-- Εμφύλιος ,   Κόμματα Εσωτερικά ζητήματα ,   Κυβέρνηση Ζητήματα ,   Απελευθέρωση
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Σοφοκλής Ελευθ. 1894-1964 ,   Ρέντης Κωνσταντίνος 1884 - 1958 ,   Βαρβούτης Γεώργιος
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Σοφούλης Θεμιστοκλής Αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ελεύθερη Ελληνική Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου (1944) ,   Παπανδρέου Γεώργιος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής ,   Κόμμα Φιλελευθέρων της Ελλάδας ,   Λαμπριανίδης Λ. Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυβερνήσεως ,   Συμμαχικός Στρατός
Τοπικά Στοιχεία