Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1944 Δεκέμβριος 23
Πόλεμος-- Εμφύλιος Αγώνας Στρατιωτικός Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή προς τον Σ. Βενιζέλο σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, τις μάχες που διεξάγονται και τις πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1944 Δεκέμβριος 23
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 4
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Ελλάδα ,   Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στις ένοπλες μάχες που διεξάγονται στην Αθήνα και στην ανάγκη σχηματισμού πραγματικά οικουμενικής κυβέρνησης. Επίσης, αναφέρεται στην αλλαγή στάσης των Άγγλων και την αναγκαία προσέγγισή τους με τους δημοκρατικούς, στην έλευση του Πλαστήρα τον οποίο προσπαθεί να προσεταιριστεί ο Παπανδρέου, στην αποδοχή της αντιβασιλείας και μάλιστα του Αρχιεπισκόπου από τους Άγγλους και στην αναμενόμενη πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου "μετά την καταστολήν του κινήματος". Τέλος, καλεί τον Βενιζέλο να ετοιμαστεί για την επιστροφή του στην Ελλάδα.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος ,   Δεκεμβριανά 1944 ,   Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας
ΘΕΜΑΤΑ Πόλεμος-- Εμφύλιος ,   Αγώνας Στρατιωτικός ,   Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Σοφοκλής Ελευθ. 1894-1964
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Σοφοκλής Ελευθ. 1894-1964 ,   Δημοκρατικοί της Ελλάδας ,   Αγγλικές αρχές ,   Πλαστήρας Νικόλαος Στρατηγός 1883 - 1953 ,   Παπανδρέου Γεώργιος Πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Ελλάδα (1944) ,   Δαμασκηνός- Αρχιεπίσκοπος Αθηνών - Αντιβασιλέας- 1891 - 1949 ,   Ελληνική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (1944)
Τοπικά Στοιχεία