Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1944 Ιούνιος 3
Κυβέρνηση Μέση Ανατολή Οργανώσεις Αντάρτικες Αντιπαλότητα-- Ανταγωνισμός Αξιώσεις
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αγγλική
ΤΙΤΛΟΣ Αναφορά σχετικά με τις δυσκολίες των ελληνικών πραγμάτων μετά το Συνέδριο του Λιβάνου και την προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1944 Ιούνιος 3
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αναφορά
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Λίβανος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στις δυσκολίες που θα υπάρξουν στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και στις αντιδράσεις που θα προκύψουν εξαιτίας του από τις αντιστασιακές οργανώσεις. Επίσης, αναφέρεται στο γεγονός ότι εκτός από τον Σ. Βενιζέλο οι υπόλοιποι υπουργοί εκπροσωπούν το πιο συντηρητικό κομμάτι της ελληνικής πολιτικής καθώς και ότι τα υπουργεία που απομένουν για τους αντιστασιακούς είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αναφέρεται, ακόμα, στο γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων κατά το Συνέδριο του Λιβάνου ήταν αποκομμένοι από το περιβάλλον μη έχοντας σαφή εικόνα των καταστάσεων αλλά και των αιτίων των πρόσφατων ανταρσιών. Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι ο Παπανδρέου θα αναγκαστεί να αλλάξει τα σχέδιά του για την κυβέρνηση καθώς οι αντιστασιακοί δύσκολα θα δεχτούν τις θέσεις που θα τους δοθούν.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Συνέδριο του Λιβάνου (Μάιος 1944) ,   Αντιστασιακές οργανώσεις ,   Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 1944
ΘΕΜΑΤΑ Κυβέρνηση Μέση Ανατολή ,   Οργανώσεις Αντάρτικες ,   Αντιπαλότητα-- Ανταγωνισμός ,   Αξιώσεις
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ελεύθερη Ελληνική Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου (1944) ,   Αντιστασιακές οργανώσεις ,   Βενιζέλος Σοφοκλής Ελευθ. 1894-1964 ,   Συνέδριο του Λιβάνου ,   Παπανδρέου Γεώργιος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής
Τοπικά Στοιχεία