Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1944 Απρίλιος 16
Κυβέρνηση Μέση Ανατολή Αντάρτες Απελευθέρωση Ενότητα Βιβλιοθήκες
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αγγλική
ΤΙΤΛΟΣ Δελτίο αναφορών σχετικά με τον επίσημο γερμανικό σταθμό "Donausender" και το ελληνικό γραφείο πληροφοριών του Λονδίνου που αφορούν σε ζητήματα της Ελλάδας.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1944 Απρίλιος 16
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Δελτίο
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Ελλάδα ,   Αίγυπτος ,   Λονδίνο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στα όσα μεταδόθηκαν από τον "Donausender" σχετικά με την ομιλία του Επισκόπου Κορυτσάς για τον κομμουνιστικό κίνδυνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη και για την ανεύρεση της βιβλιοθήκης των Ζωσιμάδων από τον γερμανικό στρατό και την παράδοσή της στις ελληνικές αρχές. Επίσης, αναφέρεται στα όσα μεταδόθηκαν στο Λονδίνο για την ορκωμοσία της κυβέρνησης Σ. Βενιζέλου και τις δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού σχετικά με το δύσκολο έργο της κυβέρνησης. Σχολιάζεται, ακόμα, η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Βενιζέλο και η σημασία της για τη θέση της Ελλάδας διεθνώς, ενώ μεταφέρονται τα σχόλια για το πλαίσιο σχηματισμού και το σκοπό της νέας κυβέρνησης και δηλώσεις του Γεωργίου σχετικά με τη μορφή της κυβέρνησης και τη στελέχωσή της. Τέλος σχολιάζεται ότι θα πρέπει να συναντηθούν στην Αίγυπτο όλα τα πολιτικά κόμματα και οι αντιστασιακές οργανώσεις και να χαράξουν κοινή γραμμή, κάτι που επιτυγχάνοντάς το ο Βενιζέλος θα προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον αγώνα όλων των εθνών.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Κομμουνιστικός κίνδυνος ,   Βιβλιοθήκη Ζωσιμάδων ,   Κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου 1944
ΘΕΜΑΤΑ Κυβέρνηση Μέση Ανατολή ,   Αντάρτες ,   Απελευθέρωση ,   Ενότητα ,   Βιβλιοθήκες
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ "Donausender" Επίσημος γερμανικός σταθμός ,   Επίσκοπος Κορυτσάς ,   Γερμανικός στρατός ,   Ελληνικές Αρχές ,   Ελληνική κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου (1944) ,   Βενιζέλος Σοφοκλής Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής ,   Γεώργιος Β΄ Βασιλιάς της Ελλάδας 1890 - 1947 ,   Ελληνικά πολιτικά κόμματα ,   Αντιστασιακές οργανώσεις
Τοπικά Στοιχεία