Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1944 Απρίλιος 15
Κυβέρνηση Μέση Ανατολή Απελευθέρωση Στρατός Στάση 1944 Διεθνείς σχέσεις Αντίσταση
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Κρυπτογραφικό τηλεγράφημα του Σ. Βενιζέλου προς τις πρεσβείες της Ελλάδας στο Λονδίνο, στην Ουάσιγκτον και στη Μόσχα σχετικά με συνομιλίες που είχε με τους πρεσβευτές της Αμερικής και της Ρωσίας μετά την ορκωμοσία του.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κάιρο
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1944 Απρίλιος 15
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Ρωσία ,   Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στις συνομιλίες που είχε με τους πρεσβευτές της Αμερικής και της Ρωσίας σχετικά με το ζήτημα της ενοποίησης του αγώνα και του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα ζήτώντας τους τη βοήθειά τους. Επίσης, αναφέρεται ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής υποσχέθηκε την υποστήριξή του συνιστώντας αποφυγή των ακροτήτων προς τους στασιαστές, ενώ ο ρώσος θεωρώντας πως η βοήθεια που ήδη είχε δώσει η Ρωσία ήταν σημαντική με την παραχώρηση στρατού που θα συντελούσε στην απελευθέρωση της Ελλάδας άφηνε να εννοηθεί ότι, αν και μέχρι τότε παρείχε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση του Καΐρου, αυτό ήταν ενδεχόμενο να αλλάξει συνεπεία των τελευταίων γεγονότων.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου 1944 ,   Απελευθέρωση Ελλάδας (1944) ,   Ενοποίηση απελευθερωτικού αγώνα (1944)
ΘΕΜΑΤΑ Κυβέρνηση Μέση Ανατολή ,   Απελευθέρωση ,   Στρατός Στάση 1944 ,   Διεθνείς σχέσεις ,   Αντίσταση
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Σοφοκλής Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον ,   Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα ,   Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα ,   Νοβίκωφ Μ. Πρεσβευτής της Σοβιετικής Ένωσης στην Ελλάδα ,   Ελληνική Κυβέρνηση Μέσης Ανατολής
Τοπικά Στοιχεία