Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
<1944 Απρίλιος 15>
Κυβέρνηση Μέση Ανατολή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας Διαπραγματεύσεις Κυβέρνηση Κρίση
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αγγλική
ΤΙΤΛΟΣ Δελτίο αναφορών του Ελληνικού Γραφείου Πληροφοριών στο Λονδίνο σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Σ. Βενιζέλο στο Κάιρο και το έργο που έχει να διεκπεραιώσει.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Λονδίνο
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1944 Απρίλιος 15>
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Δελτίο
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Κάιρο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Σ. Βενιζέλο και στην αναμονή της δημοσίευσης της λίστας των νέων υπουργών. Επίσης, αναφέρεται σε σχόλιο του Kenneth Matthews από το Βρετανικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Καΐρου σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Σ. Βενιζέλου είναι προσωρινή και σκοπό έχει τη διαπραγμάτευση με τα πολιτικά κόμματα και τις αντιστασιακές οργανώσεις της Ελλάδας για το σχηματισμό μιας το δυνατό ευρύτερης εθνικής βάσης κυβέρνησης. Τέλος, αναφέρεται στην πληροφορία ότι το ΚΚΕ θα στείλει εκπρόσωπό του στο Κάιρο, ότι ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται ήδη σε συμμαχικό έδαφος αλλά δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις καθώς και ότι το έργο του Σ. Βενιζέλου δεν είναι εύκολο.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου 1944 ,   Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
ΘΕΜΑΤΑ Κυβέρνηση Μέση Ανατολή ,   Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ,   Διαπραγματεύσεις ,   Κυβέρνηση Κρίση
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ελληνικό Γραφείο Πληροφοριών στο Λονδίνο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Σοφοκλής Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής ,   Matthews Kenneth Σχολιαστής του Βρετανικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Καΐρου ,   Ελληνικά κόμματα ,   ΚΚΕ ,   Παπανδρέου Γεώργιος 1888 - 1968
Τοπικά Στοιχεία