Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1916 Ιούλιος 31
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Π.Δ.Πολυχρονιάδη προς τον Ε.Βενιζέλο στην οποία καταδικάζει ενέργεια του Προξένου της Μ.Βρετανίας στην Πάτρα.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αίγιο
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1916 Ιούλιος 31
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 3
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Διαμαρτύρεται για τη στάση του Προξένου της Μ.Βρετανίας στην Πάτρα, ο οποίος ανέθεσε όλα τα πρακτορεία του σταφιδικού εμπορίου της περιοχής στον Ι.Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είναι εχθρός της Αντάντ, γερμανόφιλος και πολιτικός αντίπαλος του Ε.Βενιζέλου. Ζητεί την επέμβαση του Ε.Βενιζέλου ώστε να διορθωθεί η κατάσταση αυτή.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πολυχρονιάδης Πολυχρόνης Δ. Βουλευτής Αχαΐας και Ήλιδος
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Πάτρα ,   Παναγιωτόπουλος Ιωάννης ,   Entente ,   Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023