Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1916 Μάρτιος 2
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ι.Ηλιάκη προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία τον ενημερώνει για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στον Σύλλογο Φιλελευθέρων της Θεσσαλονίκης.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Θεσσαλονίκη
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1916 Μάρτιος 2
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 16
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Μακεδονία ,   Θεσσαλονίκη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Ο Ηλιάκης μίλησε στο Σύλλογο Φιλελευθέρων Θεσσαλονίκης σχετικά με το λόγο αποχής του κόμματος από τις εκλογές,τις πολεμικές εξελίξεις και την ανάγκη σύμπλευσης με την Αντάτ κ.α.Τονίζει στο Βενιζέλο την ανάγκη να ιδρυθούν και άλλοι σύλλογοι των Φιλελευθέρων στη Μακεδονία ενώ του επισημαίνει τις συνέπειες της επιστράτευσης σε βουλγαρόφωνες περιοχές της Μακεδονίας.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ηλιάκης Ιωάννης Γ. 1878-1945
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ηλιάκης Ιωάννης Γ. 1878-1945 ,   Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Entente ,   Σύλλογος Φιλελευθέρων Θεσσαλονίκης
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023