Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
<1910>
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή από τους πατέρες των εφέδρων στρατιωτών του 1900 της Σύρου προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία καταγγέλλεται ότι ο έφεδρος στρατιώτης Αντώνιος Τσιροπινάς χρησιμοποιώντας δόλια μέσα δεν ακολούθησε το σύνταγμά του στα σύνορα ως όφειλε.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Σύρος
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1910>
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 4
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Σύρος ,   Χαλκίδα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Καταγγέλλουν ότι ο Αντώνης Τσιροπινάς, έφεδρος του 1900 από τη Σύρο, δεν ακολούθησε το σύνταγμά του στα σύνορα αλλά παρέμεινε σε γραφείο της Χαλκίδας μετά από την παρέμβαση του Νομάρχη Λουριώτη.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πατέρες Εφέδρων Στρατιωτών του 1900 από τη Σύρο
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Τσιροπινάς Αντώνης Έφεδρος Στρατιώτης του 1900 ,   Λουριώτης Νομάρχης
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023