Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1910 Νοέμβριος 27
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Αντώνη Λοβέρδου προς τον Ε.Βενιζέλο στην οποία αναφέρεται στο είδος, στο ρόλο και στα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων που θα απαρτίζουν τις υπηρεσίες των Νομαρχιών.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αργοστόλι
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1910 Νοέμβριος 27
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 8
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Νομός Άρτας ,   Νομός Ζακύνθου
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στην ανάγκη συστάσεως νέων θέσεων στις Νομαρχίες, όπως του Διευθυντή των Νομαρχιών και του Νομιάτρου, και στα προσόντα που πρέπει να έχουν τόσο αυτοί όσο και οι υπόλοιποι υπάλληλοι των Νομαρχιών. Κάνει λόγο επίσης για τη μισθοδοσία τους αλλά και για τη θέσπιση υποχρεωτικής διετούς θητείας των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών στις Νομαρχίες ενώ τέλος διατυπώνει τη γνώμη ότι για λόγους δημόσιας τάξεως, συγκοινωνίας κ.α. είναι αναγκαίο να υπάρξει, σε ορισμένες περιπτώσεις, αύξηση των Επαρχιών και των υπονομαρχιών ή και κατάργηση κάποιων μικρών Νομαρχιών, όπως της Άρτας και της Ζακύνθου, χωρίς όμως να παύσουν να αποτελούν και ιδιαίτερες εκλογικές περιφέρειες.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Λοβέρδος Αντώνιος
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Νομαρχίες Ελλάδας ,   Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας ,   Επαρχίες της Ελλάδας ,   Διευθυντής Νομαρχίας ,   Νομίατροι του Ελληνικού Κράτους
Τοπικά Στοιχεία