Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1934 Απρίλιος 17
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ν.Ρούσσου εκ μέρους του Ε.Βενιζέλου προς τον Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Π.Πιπινέλη σχετικά με το ζήτημα της περί διαγραφής ή ηπιοτέρας διατύπωσης πληροφορίας που έδωσε ο δεύτερος στον Υπουργό Εξωτερικών Δ.Μάξιμο αναφορικά προς το 1ο άρθρο του Ελληνοϊταλικού Συμφώνου.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1934 Απρίλιος 17
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 4
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Ιταλία ,   Βαλκάνια
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αποτελεί απάντηση του Ε.Βενιζέλου στην επιστολή που του είχε αποστείλει ό Π.Πιπινέλης, στην οποία υποστηρίζει ότι δόθηκε εσφαλμένη πληροφορία στον Δ.Μάξιμο περί διαγραφής της αρχικής φράσης του προσχεδίου του Συμφώνου για την υποχρέωση της Ιταλίας να αναγωρίσει το εδαφικό καθεστώς της Βαλκανικής, παραθέτοντας αποσπάσματα από τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Επιχειρηματολογεί επίσης εναντίον και της άλλης άποψης του Π.Πιπινέλη περί ηπιότερης διατύπωσης του σχετικού άρθρου, συγκρίνοντας τη διατύπωση του αρχικού προσχεδίου του άρθρου και του οριστικού και αποδεικνύοντας, κατ' αυτόν, ότι η δεύτερη είναι ευρύτερη της πρώτης.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Ελληνοϊταλικό Σύμφωνο (23 Σεπτεμβρίου 1928)
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ρούσσος Νικόλαος Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Πρωθυπουργού
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πιπινέλης, Παναγιώτης Ν.- 1899 - 1970
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Πιπινέλης, Παναγιώτης Ν.- 1899 - 1970 ,   Μάξιμος Δημήτριος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας
Τοπικά Στοιχεία