Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
<1934>
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Σημείωμα στο οποίο αναφέρεται ότι ο Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Π.Πιπινέλης απάντησε σε άρθρο του Ε.Βενιζέλου σχετικά με το Ελληνοϊταλικό σύμφωνο και ζήτησε την δημόσια ανασκευή της κατηγορίας που διατυπώθηκε εναντίον του.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1934>
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Σημείωμα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο Π.Πιπινέλης στον Ε.Βενιζέλο, με την οποία αρνείται πως έδωσε στον Υπουργό Εξωτερικών Δ.Μάξιμο την πληροφορία ότι κατόπιν αιτήματος των Ιταλών διαγράφηκε από το προσχέδιο του Ελληνοϊταλικού συμφώνου το άρθρο που αφορά στην αμοιβαία υποστήριξη της τάξεως των πραγμάτων που είχαν καθοριστεί με τις διεθνείς συνθήκες και ζητεί την ανασκευή της κατηγορίας αυτής. Αναφέρεται επίσης ότι ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Ε.Βενιζέλου Ν.Ρούσσος απέστειλε απαντητική επιστολή επί του θέματος.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Ελληνοϊταλικό Σύμφωνο (23 Σεπτεμβρίου 1928)
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πιπινέλης, Παναγιώτης Ν.- 1899 - 1970 ,   Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Μάξιμος Δημήτριος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ,   Ρούσσος Νικόλαος Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Πρωθυπουργού
Τοπικά Στοιχεία