Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους Π.Χ: Βενιζέλος Χαλέπα κορνίζα.

-
1914 Φεβρουάριος 13
Διεθνείς σχέσεις Στρατός
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Γ.Καφαντάρη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τις επαφές και τις συνομιλίες που είχε ο ίδιος αλλά και άλλοι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους του Τετραμερούς Συμφώνου με θέμα τις όποιες στρατιωτικές υποχρεώσεις που απορρέουν για τη κάθεμια από τη συμμετοχή της στο Βαλκανικό Σύμφωνο.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Φεβρουάριος 13
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 5
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Χανιά
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Βουλγαρία ,   Σοβιετική Ένωση
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Ο Καφαντάρης παραθέτει την γνώμη του Μεταξά,του Τσαλδάρη,του Τιτουλέσκο,του Ρουσδή,την δυσαρέσκεια της Σοβιετικής Ένωσης ενώ συμφωνεί με τη γνώμη του Γέφτιτς ο οποίος ισχυρίζεται ότι η χορήγηση στρατιωτικής ενίσχυσης προϋποθέτει συνομολόγηση στρατιωτικής συμφωνίας που θα προκύψει κατόπιν νέων διαπραγματεύσεων και προτείνει πολιτικά να κρατήσουν μετριοπαθή στάση ισχυριζόμενοι πως θα υπάρξει σεβασμός του Συμφώνου αλλά η απουσία της Βουλγαρίας είναι καίρια.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Βαλκανικό Σύμφωνο (1934)
ΘΕΜΑΤΑ Διεθνείς σχέσεις ,   Στρατός
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Καφαντάρης Γεώργιος Αρχηγός του Προοδευτικού Κόμματος 1873-1946
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Τσαλδάρης Παναγής Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1868-1936 ,   Titulescu Nicolae Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας 1882-1941 ,   Tevfik Rustu Bey, Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας 1882-1972 ,   Jeftitch ,   Μεταξάς Ιωάννης Π. Αρχηγός του Κόμματος των Ελευθεροφρόνων 1871-1941
Τοπικά Στοιχεία