Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1935 Ιανουάριος 18
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Ν.Ξηρού προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία τον πληροφορεί περί ενδεχόμενης πτώσης της Κυβέρνησης Π.Τσαλδάρη και περί του καταρτισμού του συνδυασμού για τις γερουσιαστικές εκλογές στη Δωρίδα και τη Φθιώτιδα.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1935 Ιανουάριος 18
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Δωρίδα (Στερεά Ελλάδα) ,   Φθιώτιδα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στις θετικές πληροφορίες του περί της αποφασιστικότητας των βουλευτών (τα ονόματα των οποίων καταγράφει) που βρίσκονται στην ομάδα των Θεοτόκη, Μεταξά και Μοσχούλα να ρίξουν τον Π.Τσαλδάρη καθώς και στην συνεργασία που ζήτησε ο Γ.Κονδύλης από τον Μοσχούλα προκειμένου να ρίξουν την Κυβέρνηση, να κάνουν τον Π.Τσαλδάρη Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να σχηματίσουν κυβέρνηση με την στήριξη των Τσαλδαρικών. Τέλος αναφέρεται στην καθυστέρηση καταρτισμού του συνδυασμού των φιλελευθέρων για τις γερουσιαστικές εκλογές στη Δωρίδα αλλα και για τη δική του υποψηφιότητα στη Φθιώτιδα.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ξηρός Νικόλαος Δικηγόρος
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Θεοτόκης Ιωάννης Βουλευτής Κέρκυρας ,   Μεταξάς Ιωάννης Π. Αρχηγός του Κόμματος των Ελευθεροφρόνων 1871-1941 ,   Μοσχούλας Φώτιος Ιατρός, Βουλευτής Μεσσηνίας - Ολυμπίας ,   Τσαλδάρης Παναγής Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1868-1936 ,   Κονδύλης Γεώργιος Υπουργός Στρατιωτικών της Ελλάδας ,   Κυβέρνηση Λαϊκών
Τοπικά Στοιχεία