Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1935 Ιανουάριος 16
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Γ.Σ.Φραγκούδη προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία τον ενημερώνει για τη συνάντησή του με τον Γ.Κονδύλη και την άποψη του τελευταίου περί ενδεχόμενης δικτατορίας.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1935 Ιανουάριος 16
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Ενημερώνει τον Ε.Βενιζέλο για τη συνάντηση που είχε με τον Γ.Κονδύλη στην οποία τον διαβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο Π.Τσαλδάρης υπονομεύουν το πολίτευμα αλλά και ότι ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει κίνημα ήταν ο Ε.Βενιζέλος, επιβάλλοντας δικατορία της δημοκρατικής παρατάξεως. Τον πληροφορεί επίσης, ότι ο Γ.Γονατάς, σε συνομιλία που είχε μαζί του, φαινόταν αισιόδοξος θεωρώντας ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά σε αντίθεση προς τον ίδιο, ο οποίος εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, φρονεί ότι βρίσκονταν ήδη σε ανωμαλία και ότι η κατάσταση δεν θα λυνόταν χωρίς βία και νέα εθνική καταστροφή. Τελειώνοντας επισημαίνει την ανάγκη να κερδηθούν οι γερουσιαστικές εκλογές.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Φραγκούδης Γ. Διευθυντής της Σχολής Πολιτικών Επιστημών
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Κονδύλης Γεώργιος Υπουργός Στρατιωτικών της Ελλάδας ,   Τσαλδάρης Παναγής Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1868-1936 ,   Γονατάς Στυλιανός Πρόεδρος της Γερουσίας των Ελλήνων
Τοπικά Στοιχεία