Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1934 Δεκέμβριος 27
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Χαρίλαου Αντωνάτου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τη ματαίωση της δίκης για την απόπειρα δολοφονίας του, την ανάγκη ενεργότερης υποστηρίξης του κόμματος από τις φιλικές εφημερίδες και την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης του στον Πειραιά.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1934 Δεκέμβριος 27
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 7
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Πειραιάς
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στη ματαίωση της δίκης για την απόπειρα δολοφονίας του Ε.Βενιζέλου παραθέτοντας τα ονόματα των φιλελεύθερων ενόρκων που παρέμειναν ανεπηρέαστοι από την τρομοκρατία που ασκούσαν οι λαϊκοί και επισημαίνει ότι οι φιλικές προς το Κόμμα των Φιλελευθέρων εφημερίδες δεν υπερασπίζονται όσο πρέπει τα συμφέροντα του κόμματος καταγγέλοντας ότι οι περισσότεροι συντάκτες τους είναι αντιβενιζελικοί παρέχοντας και παραδείγματα. Ισχυρίζεται επίσης ότι το Λαϊκό κόμμα, από τον αρχηγό του ώς τον τελευταίο οπαδό του είναι "αλυσσοδεμένοι" με το έγκλημα και υποστηρίζει την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης του κόμματος στον Πειραιά αναφέροντας ως επιχείρημα τις παρεμβάσεις των λαϊκών στις εσωτερικές εκλογές του κρητικού σωματείου "Η Ομόνοια".
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Αντωνάτος Χαρίλαος Δ/ντής Γραφείων κόμματος Φιλελευθέρων Αθήνας
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Κόμμα Φιλελευθέρων της Ελλάδας ,   Λαϊκό Κόμμα Ελλάδας ,   Ομόνοια Σύλλογος Κρητών του Πειραιά
Τοπικά Στοιχεία