Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1932 Δεκέμβριος 31
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Δ.Ν.Φιλάρετου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τον καταρτισμό οικουμενικής κυβέρνησης, την προσέγγιση του Αλ.Παπαναστασίου και την αξιοποίηση του Γ.Καφαντάρη, ακόμα και ως πρωθυπουργού.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Δεκέμβριος 31
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 3
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Προτείνει στον Ε.Βενιζέλο να συναντηθεί με τον Αλ.Παπαναστασίου ώστε να υπάρξει επαναπροσέγγιση των δύο μερών εναντίον της παρούσας κυβέρνησης αναδεικνύοντας την αναποτελεσματικότητά της. Του προτείνει επίσης να "χρησιμοποιήσουν" και τον Ι.Σοφιανόπουλο, μια από τις ζωντανές δυνάμεις του έθνους, και του γνωστοποιεί τη δίψα του κόσμου να κυβερνηθεί ποθώντας την κατάργηση των κομματικών αντεγκλήσεων. Τον προτρέπει τέλος, με πρωθυπουργό τον Γ.Καφαντάρη, να συγκεντρώσει τις διανοούμενες δυνάμεις του τόπου σε μια κοινή εθνική προσπάθεια, για την οποία ο ίδιος ο λαός μπορεί να παρακινήσει ώστε να χρονίσουν οι εκλογές και να κλείσει η Βουλή μέχρι την ευόδωση της οικονομικής εξισορρόπησης των πραγμάτων.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Φιλάρετος Δημήτριος Ν.
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Παπαναστασίου Αλέξανδρος 1876-1936 ,   Σοφιανόπουλος Ι. Αρχηγός του Αγροτικού Κόμματος της Ελλάδος ,   Καφαντάρης Γεώργιος Αρχηγός του Προοδευτικού Κόμματος 1873-1946 ,   Βουλή των Ελλήνων
Τοπικά Στοιχεία