Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1932 Νοέμβριος 6
Πολιτική Εκλογές Κυβέρνηση Οικονομία Νόμισμα Εμπόριο Εξαγωγικό
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Δ.Ν.Φιλάρετου προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία τον προτρέπει να ρίξει την κυβέρνηση Τσαλδάρη και να προκαλέσει άμεσα εκλογές.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Νοέμβριος 6
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Μεγάλη Βρετανία
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Τον προτρέπει να ρίξει την κυβέρνηση του Π.Τσαλδάρη άμεσα, χωρίς χρονοτριβή και να προβούν σε εκλογές ώστε να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση με τον Καφαντάρη που θα δώσει λύσεις στην αβεβαιότητα της πολιτικής κατάστασης και θα στηρίξει το ετοιμόρροπο εθνικό νόμισμα. Επίσης του αποστέλλει την επιστολή που διεβίβασε στον Π.Τσαλδάρη στην προσπάθειά του να προχωρήσει η μελέτη της εισόδου του ελληνικού καπνού στην Αγγλία, γράφοντάς του παράλληλα και πικρές αλήθειες.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Καπνά
ΘΕΜΑΤΑ Πολιτική Εκλογές ,   Κυβέρνηση ,   Οικονομία Νόμισμα ,   Εμπόριο Εξαγωγικό
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Φιλάρετος Δημήτριος Ν.
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Τσαλδάρης Παναγής Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1868-1936 ,   Καφαντάρης Γεώργιος Αρχηγός του Προοδευτικού Κόμματος 1873-1946
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023