Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1932 Σεπτέμβριος 7
Δικαιοσύνη Ιδιοκτησία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Χρ. Π. Πράτσικα προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με την αδικαιολόγητη αναβλητικότητα του υπουργού Δικαιοσύνης Ιω. Μπουρνιά να συγκαλέσει δικαστική διάσκεψη και απόφαση σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ του εντολέα του και του δήμου Θεσσαλονίκης για τα ιδιόκτητα γήπεδα της Αδελφότητας όπου βρίσκονται τα νεκροταφεία της πόλης.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Σεπτέμβριος 7
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Ο Χ. Πράτσικας αναφέρει ότι το ζήτημα είναι θέμα των δικαστηρίων και δεν είναι στη δικαιοδοσία της διοίκησης, όπως άλλωστε έχει εισηγηθεί ο αρμόδιος Αρεοπαγίτης Μελισσηνός.
ΘΕΜΑΤΑ Δικαιοσύνη ,   Ιδιοκτησία
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πράτσικας Χρ.Π. Δικηγόρος-Πληρεξούσιος της "Φιλοπτώχου Αδελφότητος Θεσσαλονίκης"
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Αρεοπαγίτης Μελισσηνός
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023