Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1929 Ιανουάριος 15
Οικονομία Τράπεζες Οικονομία Δημόσια
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Υπόμνημα 117 εμπόρων-εξαγωγέων σταφίδας από την Πάτρα, την Καλαμάτα, τον Πύργο κ.α. προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με την απόδοση διαφυγόντων εσόδων εξαιτίας του νόμου του δημοσίου (για την ενίσχυση της δραχμής),το οποίο με τη συνεργασία Συνδικάτου Τραπεζών (Κονσόρτιουμ) παρακρατούσε σχεδόν τα 2/3 του συναλλάγματος από τις πωλήσεις των προϊόντων τους στο εξωτερικό.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1929 Ιανουάριος 15
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 23
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Υπόμνημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι έμποροι κάνουν αναλυτικη αναφορά στα γεγονότα, την ανάγκη ενίσχυσης της δραχμής και την ακόλουθη αδυναμία του κράτους να τους επιστρέψει τα παρακρατηθέντα κέρδη, ακόμη αναφέρουν την προνομιακή μεταχείριση Κρητών παραγωγών, οι οποίοι πήραν αποζημιώσεις, και την δική τους άδικη μεταχείριση από το κράτος. Ακόμη, αναφέρουν το ανέφικτο της πρότασης του νυν υπουργού της Οικονομίας ενώ τονίζουν ότι το πόσό που διεκδικούν είναι στο ήμισυ από αυτό που δικαιούνται και προτείνουν τον τρόπο καταβολής του.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Αγροτική παραγωγή ,   Σταφιδικό ζήτημα
ΘΕΜΑΤΑ Οικονομία Τράπεζες ,   Οικονομία Δημόσια
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Έμποροι(117) εξαγωγείς σταφίδος κτλ. Πατρών,Καλαμών,Πύργου,Αιγίου,Κορίνθου,Ζακύνθου,Κεφφαλληνίας και Ηρακλείου
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
Τοπικά Στοιχεία