Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1899 Αύγουστος 27
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Μητροπολίτη Κρήτης Ευμένιου προς τον Ύπατο Αρμοστή Κρήτης Πρίγκηπα Γεώργιο σχετικά με τη θέση και το ρόλο της Εκκλησίας στη διοίκηση του νησιού.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ηράκλειο
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1899 Αύγουστος 27
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 7
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Χανιά
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στην απαξίωση της Εκκλησίας της Κρήτης από την Κρητική Πολιτεία και μάλιστα σε ζητήματα του άμεσου ενδιαφέροντός της. όπως της παιδείας και του οικογενειακού δικαίου, και ζητά, πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τα θέματα αυτά καθώς και για τη διαρρύθμιση των Μοναστηριακών πραγμάτων, να λαμβάνεται υπόψη η άποψή της. Αναφέρεται επίσης και στην υπόνοια ότι ο Γεώργιος δεν τον αναγνωρίζει διατυπώνοντας παράλληλα την πίστη του ότι κάτι τέτοιο, που αντίκειται στους Εκκλησιαστικούς κανόνες, δεν υφίσταται. Επισυνάπτει τέλος αντίγραφο εγγράφου του Οικουμενικού Πατριάρχη προς αυτόν σχετικά με τις σχέσεις της Κρητικής Εκκλησίας με την νέα διοίκηση του νησιού.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Κρητική Πολιτεία 1898-1913
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ξυρουδάκης, Ευμένιος Β'- Μητροπολίτης Κρήτης
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Γεώργιος Πρίγκιπας της Ελλάδας, Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Κωνσταντίνος Ε' Οικουμενικός Πατριάρχης 1897-1901 ,   Εκκλησία της Κρήτης ,   Γεώργιος Πρίγκιπας της Ελλάδας, Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης
Τοπικά Στοιχεία