Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Έκθεση εμπιστευτική σχετικά με τις ενστάσεις και τις προτάσεις του Βουλευτή Χίου Τσελεπίδη επί του προγράμματος των Ελλήνων Βουλευτών του Οθωμανικού Κοινοβουλίου.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 8
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Έκθεση
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Κωνσταντινούπολη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στις τροποποιήσεις που πρότεινε ο Τσελεπίδης να γίνουν επί του προγράμματος των Ελλήνων Βουλευτών του Οθωμανικού Κοινοβουλίου και αφορούν στην τήρησης των ιδιαίτερων παραδόσεων, προνομίων και δικαίων κάθε εθνικότητας και κοινότητας, στην εκλογής των βουλευτών, στην υποχρεωτικής χρήσης της "επιτοπίου γλώσσης" στις Δημόσιες Υπηρεσίες παράλληλα με την τουρκική και στη διατήρηση των φορολογικών προνομίων των ήδη υφισταμένων και τη μη εφαρμογή της "ισότητος της φορολογίας επί τη βάσει της Δεκάτης" χωρίς καμία εξαίρεση. Όλες του οι προτάσεις απορρίφθηκαν εξαναγκάζοντάς τον να να δηλώσει "ότι εινε ηναγκασμένος ν' αποχωρήσει" της ομάδας των Ελλήνων Βουλευτών. Επισημαίνεται επίσης ότι το πρόγραμμα της Ελληνικής Βουλευτικής ομάδας έγινε και πρόγραμμα του Πολιτικού Συνδέσμου της Κωνσταντινούπολης.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Τσελεπίδης Βουλευτής Χίου του Οθωμανικού Κοινοβουλίου ,   Οθωμανική Βουλή ,   Οθωμανικό Δημόσιο ,   Πολιτικός Σύνδεσμος Κωνσταντινούπολης
Τοπικά Στοιχεία