Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1920 Αύγουστος 10
Οικονομικές σχέσεις Ευεργετισμός Κοινωνία Φιλανθρωπία Διεθνείς σχέσεις
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή της Τράπεζας Πειραιώς προς το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού σχετικά με το ζήτημα της διάθεσης των τόκων του ποσού του ενός εκατομμυρίου, που είχε καταθέσει το 1918 ο Γ. Κ. Δρακούλης.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Πειραιάς
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1920 Αύγουστος 10
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Τουρκία
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει ότι ο Γ. Κ. Δρακούλης ενημέρωσε την τράπεζα ότι μετά την υπογραφή ειρήνης και με την Τουρκία παύει να ισχύει η διάθεση των τόκων της κατάθεσής του υπέρ του Ε. Βενιζέλου.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Συνδιάσκεψη ειρήνης των Παρισίων (1919-1920)
ΘΕΜΑΤΑ Οικονομικές σχέσεις ,   Ευεργετισμός ,   Κοινωνία Φιλανθρωπία ,   Διεθνείς σχέσεις
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Τράπεζα Πειραιώς Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ναυτιλίας
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Δρακούλης Γ.Κ. ,   Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023