Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1929 Δεκέμβριος 11
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Υπόμνημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πατρών προς τον Αντιπρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου και Υπουργό των Εξωτερικών, Α.Μιχαλακόπουλο σχετικά με το ζήτημα της Ελληνικής Υπερωκεανείου Ατμοπλοϊας με τον έμμεσο αποκλεισμό του λιμένος Πατρών.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Πάτρα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1929 Δεκέμβριος 11
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 6
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Υπόμνημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Πάτρα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει ότι η σκέψη για επιβολή υποχρέωσης στις Ατμοπλοϊκές Επιβατικές Εταιρείες να προσεγγίζουν τα πλοία της γραμμής Ελλάδα-Αμερική στο λιμάνι του Πειραιά και στο λιμάνι της Πάτρας δεν είναι προστατευτικό μέτρο για την Ελληνική Υπερωκεάνειο Ατμοπλοΐα και θα έχει ως αποτέλεσμα το μαρασμό της Πάτρας. Ζητεί να μην ψηφισθεί αυτό το μέτρο.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πατρών
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Μιχαλακόπουλος Ανδρέας Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας 1876-1938
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023