Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1920 Απρίλιος 6/19
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ν.Πολίτη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απαραίτητη προετοιμασία για την προέλαση του ελληνικού στρατού στη Θράκη και την Κορυτσά.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1920 Απρίλιος 6/19
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 8
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Κορυτσά ,   Γαλλία ,   Θράκη ,   Σερβία
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Εκφράζει την ανησυχία του για για την εξακολούθηση του δημοσιογραφικού αγώνα στη Γαλλία και θεωρεί ότι το Συνέδριο της Ειρήνης θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το Μάιο. Συμπληρώνει ότι ο de Billy τον διαβεβαίωσε ότι η Γαλλική Κυβέρνηση επιθυμεί να αποσύρει το ταχύτερο τις δυνάμεις της από τη Θράκη και την Κορυτσά και ότι η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη να προελάσει στις δύο αυτές επαρχίες. Συμφωνεί με τον Charpy για την αναπλήρωση του υποστρατήγου Πραντούνα και τονίζει την ανάγκη να προετοιμαστεί έγκαιρα διοικητικό, δικαστικό και οικονομικό προσωπικό για τη Θράκη. Επίσης, προτείνει την απομάκρυνση του Ορφανίδη από τη στρατιωτική διοίκηση Ηπείρου. Τέλος πληροφορεί ότι ο Κοφινάς αναχώρησε για τη Σερβία προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα αγοράς σιτηρών.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πολίτης Νικόλαος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας 1872-1942
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Billy Robert De Πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα ,   Charpy Στρατηγός ,   Πραντούνας ,   Ορφανίδης Ιωάννης Υποστράτηγος ,   Κοφινάς Γεώργιος
Τοπικά Στοιχεία