Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
<1914> Σεπτέμβριος 29
Δημόσια έργα Διοίκηση Πολιτική Εσωτερική
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Λ.Ρούφου προς τον Ε.Βενιζέλο, με την οποία εκφράζει τη διαφωνία του με δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνίας για την εκτέλεση δημόσιων έργων στην Κρήτη.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χανιά
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Σεπτέμβριος 29
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Κρήτη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Διαμαρτύρεται για τις δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνίας, σύμφωνα με τις οποίες τα δημόσια έργα άνω των 30 χιλιάδων δραχμών πρέπει να υποβάλλονται και να εγκρίνονται από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Αθηνών χωρίς να λαμβάνει γνώση η Κρήτη. Δηλώνει ότι, υπό αυτούς τους όρους, θα σταματήσουν τα δημόσια έργα στην Κρήτη για μία τουλάχιστον τριετία, παύει η Γαλλική Αποστολή να έχει προορισμό την Κρήτη ενώ η δαπανηρή παραμονή του Λ.Ρούφου στην Κρήτη ως διεκπεραιωτή του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων είναι περιττή. Ζητεί ακρόαση από τον Ε.Βενιζέλο για να του αναπτύξει το θέμα προσωπικά.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Ένωση της Κρήτης
ΘΕΜΑΤΑ Δημόσια έργα ,   Διοίκηση ,   Πολιτική Εσωτερική
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ρούφος-Κανακάρης, Λουκάς- Γενικός Διοικητής Κρήτης
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Διαμαντίδης Δημήτριος Υπουργός Συγκοινωνίας της Ελλάδας ,   Υπουργείο Συγκοινωνίας της Ελλάδας- Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, Συμβούλιο Δημοσίων Έργων ,   Στρατιωτική Αποστολή της Γαλλίας στην Ελλάδα
Τοπικά Στοιχεία