Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
<1913>
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα της Εθνικής Άμυνας του Δελβίνου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με το ρόλο της Διεθνούς Επιτροπής για το Ηπειρωτικό ζήτημα.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κέρκυρα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1913>
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 4
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Άναφέρει ότι η Εθνική Άμυνα του Δελβίνου, μετά από πληροφορίες ότι η Διεθνής Επιτροπή θα εξετάει το θέμα της Ηπείρου από γλωσσική άποψη, έλαβε απόφαση να αποδεχθεί τη Διεθνή Επιτροπή μόνο εφόσον εκείνη δηλώσει ότι θα εξετάσει το ζήτημα εθνολογικά και όχι με άλλο τρόπο. Ζητεί από την Κυβέρνηση να βοηθήσει και εκείνη προς αυτήν την κατεύθυνση και να διενεργήσει το γρηγορότερο αφοπλισμό των Τουρκαλβανών και εξοπλισμό του ελληνικού πληθυσμού.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Εθνική Άμυνα Δελβίνου
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Εθνική Άμυνα Δελβίνου ,   Διεθνής Επιτροπή για τη χάραξη των ελληνοαλβανικών συνόρων (1913-1914) ,   Ελληνική Κυβέρνηση ,   Τουρκαλβανοί ,   Έλληνες Βορείου Ηπείρου
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023