Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1914 Μάιος 1
Μειονότητες Διωγμοί Μετακινήσεις πληθυσμών-- Μετανάστευση
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Γαλλική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γ.Στρέιτ, προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τις συναντήσεις του Πρεσβευτή της Γαλλίας στην Αθήνα.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Μάιος 1
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Θεσσαλονίκη
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Τουρκία ,   Θράκη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στη συνάνηση του Πρεσβευτή της Γαλλίας με τον Μεγάλο Βεζύρη, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών, όπου συζητήθηκε η κατάσταση στη Θράκη και δόθηκαν υποσχέσεις για τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης και την παύση της μετανάστευσης. Ο Πρεσβευτής της Γαλλίας πρότεινε στην ελληνική πλευρά να λάβει μέτρα για τους Μουσουλμάνους της Μακεδονίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται και μεταναστεύουν στην Τουρκία.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Σχέσεις ελληνικών και τουρκικών πληθυσμών στη Θράκη ,   Προστασία μειονοτήτων
ΘΕΜΑΤΑ Μειονότητες ,   Διωγμοί ,   Μετακινήσεις πληθυσμών-- Μετανάστευση
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Στρέιτ, Γεώργιος- Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας- 1868-1948
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Deville, Gabriel- Πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα ,   Μουσουλμάνοι Μακεδονίας ,   Halim, Said- Πασά, Μεγάλος Βεζύρης- 1863-1921 ,   Διομήδης, Αλέξανδρος- Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας- 1875-1950 ,   Στρέιτ, Γεώργιος- Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας- 1868-1948
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023