Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1918 Οκτώβριος 2
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Π.Δαγκλή προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την αναδιάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων στο Σερβικό και Θρακικό Μέτωπο.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Θεσσαλονίκη
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1918 Οκτώβριος 2
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 8
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει ότι δε συμφωνεί με την αναδιάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων στο Σερβικό και στο Θρακικό μέτωπο, μετά την υποχώρηση της Γερμανίας και την τάση της Τουρκίας προς υποταγή. Ζητεί από τον Ε.Βενιζέλο να ενεργήσει προκειμένου, σε περίπτωση μη υποταγής της Τουρκίας, να δοθεί σε ομάδα ελληνικών μεραρχιών αυτοτελής δράση. Αναφέρει επίσης ότι θα στείλει στο Υπουργείο Στρατιωτικών έκθεση του Bastien για την υπόθεση Κονταράτου και στον Ε.Βενιζέλο έκθεση για τη δράση του ελληνικού στρατού.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Δαγκλής Παναγιώτης Στρατηγός 1853-1924
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Υπουργείο Στρατιωτικών της Ελλάδας ,   Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Ελληνικός Στρατός ,   Bastien ,   Κονταράτος ,   Τουρκία
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023