Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
<1913> Μάιος 27/ Ιούνιος 7
Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη Διεθνείς πράξεις (πρωτόκολλα, συμβάσεις, συνθήκες) Στρατός-- Αιχμάλωτοι
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Γαλλική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Στ.Σκουλούδη προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την συνάντηση των μελών της Επιτροπής για την σύνταξη του κειμένου της ειρήνης.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Λονδίνο
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1913> Μάιος 27/ Ιούνιος 7
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στην συνάντηση των μελών της Επιτροπής σύνταξης του κειμένου της ειρήνης, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έλαβε μέρος. Κατά τη συνάντηση οι Οθωμανοί αντιπρόσωποι αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου. Ο αντιπρόσωπος του Μαυροβουνίου προσπάθησε να φέρει σε επαφή την Οθωμανική με την Ελληνική Αντιπροσωπεία για την αποδοχή της καταχώρισης του όρου που θα έβαζε σε ισχύ το "status quo ante bellum" στο πρωτόκολλο. Η ελληνική αντιπροσωπεία έλαβε και μελέτησε τις προτάσεις των Οθωμανών και σχολίασε τον όρο για την εκκένωση των εδαφών που επιστράφηκαν στην Τουρκία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου. Τελικά, ο όρος για εκκένωση των εδαφών παραμερίστηκε και οι Οθωμανοί αντιπρόσωποι έλαβαν οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες του δόθηκε η άδεια να αναγνωρίσουν το καθεστώς "ante bellum". Αναφέρεται στη σύνταξη του σχετικού κειμένου που περιλαμβάνει 6 άρθρα.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Αιχμάλωτοι πολέμου ,   Πρώτος Βαλκανικός Πόλεμος (1912-1913) ,   Συνδιάσκεψη ειρήνης του Λονδίνου (1912-1913) ,   Συνθήκη του Λονδίνου (17/30 Μαΐου 1913)
ΘΕΜΑΤΑ Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη ,   Διεθνείς πράξεις (πρωτόκολλα, συμβάσεις, συνθήκες) ,   Στρατός-- Αιχμάλωτοι
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Σκουλούδης Στέφανος 1838-1928
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Οθωμανική Αυτοκρατορία ,   Μαυροβούνιο ,   Ελλάδα
Τοπικά Στοιχεία